torstaina, lokakuuta 22

POSTIA

Somettomia päiviä: 109
Kaverikohtaamisia tänään: 0
Päivän palaute: En jaksa kehua ketään

_____

Saan kirjeen. Kuoressa on käsin kirjoitettu osoite ja kulmassa kaunis postimerkki. Lähettäjän osoite kertoo kirjeen kulkeneen parisataa kilometriä. Avaan kirjeen innokkaasti. Arvaan oikein, kuka sen on kirjoittanut.

Kun lähdin somesta, sain paljon kommentteja jäähyväispistaukseeni. Yksi niistä kuului ”ruvetaanko kirjoittamaan kirjeitä?” Ei ollut kummallista, että kysymys tuli kirjailijalta. Meillä kirjoittajilla kun monilla löytynee historiasta kirjeenvaihtohistoriaa.

Kirjoittamishistoriasta huolimatta kirjailijakollegani aloittaa, ettei hänen kotoaan löytynyt kirjepaperia. Keneltäpä enää löytyisi. No kirje on raapustettu printteripaperille. Käyhän se niinkin. Seuraavaksi hän pyytää anteeksi käsialaansa. Kun niin harvoin enää tulee mitään kirjoitetuksi käsin kaunokirjoituksella. Minua ei haittaa. Päinvastoin. Kuinka ihanalta tuntuukaan pitää kädessä oikeaa kirjettä ja lukea koukeroista analyysia kirjoittamisen tunteista. Ne ovat niin tuttuja. Ja vaikeitakin. Tällaisia ajatuksia en koskaan saanut somessa, vaikka kaveripiiristäni kolmasosa oli kirjoittavaa kansaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti