sunnuntaina, elokuuta 23

EN TIEDÄ MITÄÄN

Somettomia päiviä: 48
Kaverikohtaamisia tänään: 1
Päivän palaute: Mies kehuu ruoanlaittotaitoani

_____

Leivon sämpylöitä. Reseptillä, jonka jaoin somessa puolisen vuotta sitten ja joka saavutti siellä erikoisen paljon huomiota, reseptiksi. Siinä rikotaan kaikki äitini ja mummoni aikaiset opit taikinan vaivaamisesta, sämpylän pyörittämisestä ja lämpimäisten peittämisestä. Tänäänkin lopputulos on erinomainen. Aikomus on valmistaa sämpylöistä illaksi hirviburgereita.

Mies syö aamupalalla kolme uunituoretta maistiaista. Hän kertoo somen notkuvan hifisteleviä hipsterikommentteja juureen leivotuista leivistä ja niiden valokuvaustavoista. Ihmettelen ääneen, miten hän voi mitään sellaisesta tietää, kun ei kerran ole somessa. ”Minä en tiedä mistään mitään”, sanon ja pelkään äänestäni kuuluvan katkeran pohjaväreen. Mies ei sitä huomaa tai ainakaan kommentoi. ”No niitä nyt näkyy kaikkialla”, hän sen sijaan vastaa.

Missä kaikkialla, ihmettelen. Minä en selvästikään ole kaikkialla. En surfaa netissä. En lue sanomalehtiä. En sen paremmin paperisina kuin digiversionakaan. Naistenlehtiä kartan kuin ruttoa. Seuran saan viikoittain äidiltäni, mutta avaan ainoastaan tietovisa- ja ristikkosivut. Tv-uutisiakaan en enää seuraa säännöllisesti ja radion kuuntelun ovat korvanneet äänikirjat.

Huomaan panikoivani pinnan alla. Mistä kaikesta olen jäänyt paitsi? Muusta kuin juurileipien resepteistä? Olenko putoamassa kelkasta?

Hetken kuluttua rauhoitun hieman. Onko facebook oikeasti tuonut minulle tietoa vai onko se vain tuudittanut minut epäaitoon luottamuksen tilaan, että tiedän, miten maailma makaa. Ehkä todellisuudessa näin tuosta makaavasta maailmasta vain peitonkulman pikkuriikkisen palasen.

Rauhoittumisestani huolimatta päätän tehdä asialle jotakin. Luoda uuden tavan. Tai jopa pari. Katsoa ja kuunnella uutisia päivittäin, niin globaaleja kuin lokaalejakin. Etsiä muutamia viisaita blogeja, joita seurata. Ja hämmentävää kyllä, mietin jopa jonkun lehden tilaamista. Mikä se sitten olisi, on vielä epäselvää. Päätän tehdä vähän taustatyötä, scoutata ja keskustella. Ihan vaan että tietäisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti