perjantaina, elokuuta 21

HYVÄÄ KÄYTÖSTÄ

Somettomia päiviä: 47
Kaverikohtaamisia tänään: 1
Päivän palaute: Kehun ystävättären uutta autoa

_____

Istun jälleen junassa. Teen työtä. Viereisessä loossissa istuu kaksi nuorta, jotka ulkonäkönsä perusteella kärsivät kovahkosta kankkusesta. Pöydällä heidän välissään on tietokone, jossa pyörii toimintaelokuva. Koneen äänet ovat täysillä. Huomaan ärsyyntyväni minuutti minuutilta koko ajan enemmän. Eivätkö he huomaa, että vaunussa on muitakin matkustajia?

Ärtymykseni haihtuu vasta kun saavun pieneen eräkämppäämme Luiro-joen rantaan. Mies ja koira ovat innoissaan alkaneesta metsästyskaudesta. Yhtä innoissaan mies on siisteydestä, joka kämpällä oli häntä odottanut. Tuttavapariskunta oli yöpynyt mökissämme pari viikkoa aikaisemmin. Erittäin ansiokkaan siivouksen lisäksi he olivat jättäneet sekä takkaan että saunan pesään vain sytyttämistään odottavan puukeon.

Laavutulen kajossa päädyn ajattelemaan hyviä käytöstapoja. Siinä samalla tunnen itseni vanhaksi. Eikö aina aikojen saatossa ole vanheneva polvi urputtanut nuoremman polven katoavista käytöstavoista. Mutta onko tilanne nyt erilainen? Kyllä kai ennenkin elinympäristö muuttui sukupolvien vaihtuessa, mutta onko se koskaan muuttunut yhtä nopeasti kuin nyt tietotekniikan tulon myötä? Todennäköisesti ei. Onko siis mikään ihme, jos internettiä tuttipullossa imenyt sukupolvi on vähän pihalla mitä tulee perinteisiin, ihmisten huomioimiseen ja hyviin tapoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti